top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΓεώργιος - Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Έγινε ενημέρωση: 12 Μαΐ 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για θέματα ψυχικής υγείας.


Η κοινωνική αποδοχή, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση, συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, αποτελούν προϋπόθεση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Οι ειδικοί, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία».

Η ψυχική υγεία είναι ένας από τους πιο παραμελημένους τομείς της δημόσιας υγείας. Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ψυχική διαταραχή, 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την επιβλαβή χρήση αλκοόλ και ένα άτομο πεθαίνει κάθε 40 δευτερόλεπτα από αυτοκτονία. Και τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από την πανδημία η οποία έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Η κοινωνική αποδοχή, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση, η συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και παράλληλα η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας αποτελούν προϋποθέσεις για την ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

bottom of page